Kun kulkee, niin kulkee

11.11.2018

Kun kulkee, niin kulkee

11.11.2018

Blogin kirjoittamisessa parasta on se, että aihe ja tyyli on vapaa. Yleensä valitsen yhden teeman viikon tapahtumista ja syvennyn siihen. Tällä viikolla lähestymistapa ei kuitenkaan toiminut, viikkoon mahtui niin paljon mielenkiintoisia kohtaamisia ja tapahtumia, että yhden nostaminen yli muiden ei onnistunut. Päätinkin siis poiketa kaavasta ja kirjoittaa päiväkirjamaisia merkintöjä viikon varrelta. Se tarkoittaa siis sitä, että jos luet tätä, luet päiväkirjaani – luvan kanssa.

Teknologiamaanantai

Maanantaina iltapäivällä suuntasimme Spinversen tiimin kanssa Etelärantaaan vuosittaiseen CTO Foorumiin, jota Spinverse isännöi yhdessä Teknologiateollisuuden ja Business Finlandin kanssa. Oli mielenkiintoista kuulla osallistujien näkemyksiä siitä mihin Suomen ja suomalaisten yritysten kannattaisi investoida tulevaisuudessa. Kaikenkaikkiaan iltapäivä oli mielenkiintoinen: Esityksiä, näkemyksiä ja ihmisiä – joista mielenkiintoisimpina Risto Linturi, joka haastoi osallistujia katsomaan mahdollisuuksia avoimin silmin ja Tero Ojanperä joka toi esille tekoälyn monenlaisia mahdollisuuksia. Keskustelun yleissävy oli positiivinen ja olimme yhtä mieltä siitä, että on aika siirtyä sanoista tekoihin!

PS 1. Maantaina aloitin myös hallitenniskauden (hyvissä ajoin ennen joulua) samoissa treeneissä Teemu Selänteen kanssa.

Työteliäs tiistai

Tiistaina keskityin olennaiseen, eli treenaamiseen ja työntekoon. Tiistain ohjelma oli tiivis, joten olin salilla jo 6:30 ja ehdin vetää hyvän setin ennen päivän kiireitä. Aamutreenien jälkeen edistin erilaisia asiakascasejen useammallakin rintamalla. Lounaan nautin ennen FCG:n riskienhallintavaliokunnan kokousta, ja sen voimalla jaksoin paitsi valiokunnan myös iltapäivän sähköpostisulkeiset.

PS 2. Tiistaina lankesin ja nautin myös harvinaisesta herkusta, eli erinomaisesta palaveripullasta.

Kokouskeskiviikko

Keskiviikkona aloitin päivän coachaamalla entistä tiimiläistäni aamiaisella Kalastajatorpalla. Minusta on kivaa, että työelämässä solmitut suhteet kantavat myös sen ulkopuolella. Se kertoo ehkäpä eniten luottamuksesta – kun luottamus ja molemminpuolinen arvostus ovat olemassa ne kantavat myös sen jälkeen kun formaali esimies-alaissuhde on päättynyt. Hyvän keskustelun jälkeen kävin tekemässä nopean treenin ja suuntasin kohti päivän tiivistä kokousrupeamaa.

PS 3. Päivän kruunasi tieto siitä, että pääsin läpi HHJ -tentistä – olen siis nyt Hyväksytty Hallituksen Jäsen.

Touhutorstai

Torstai-aamuna suuntasin Maria 01:n Futuricen Podcast jakson nauhoituksiin. Loistava aamupala ja keskustelu Mikael Jungnerin ja Virpi Vaittisen kanssa olivat energisoiva alku päivälle. Sama energialataus jatkui Innovation House Finlandin upo-uudessa Kallion toimipisteessa, jossa työstimme Välittävän Yrityskulttuurin tutkimusta yhdessä tutkimuskumppanini Ullan kanssa. Saimme monta asiaa eteenpäin, nyt myös yhdessä perustamamme HumanKeystones alkaa muotoutua. Illalla jatkoin vielä innostunutta ideointia Hanken & SSE Executive Educationin energisen Hannamari Kuosan kanssa. Työn alla on uusi opintokokonaisuus nimeltä Liquid Leader, jolla pyritään antamaan johtajille työkaluja, joilla navigoida digitaalisessa toimintaympäristössä. Sanomattakin lienee selvää, että olen innostunut aiheesta – jos sinäkin olet, niin tule mukaan oppimaan.

PS 4. HumanKeystones:n myötä minusta tuli start-up yrittäjä

PR-perjantai

Perjantain ehdoton kohokohta on jokaviikkoinen treenisessio Tempaus-Areenalla, jossa hiki ja herja lentävät samalla kun rauta nousee. Tällä viikolla nousi: Tein tempausennätyksen ja siirryin sen myötä uudelle kymmenluvulle. Perjantain piristyksenä toimivat myös Porlammin Pamauksen uudet edustusasut, jotka henkivät 70-luvun hillittyä charmia. Ne päällä kelpaa suunnata kevään SM-kisoihin Rovaniemelle. Perjantaina tapahtui toki paljon muutakin mukavaa. Mielenkiintoisia tapaamisia tekoälyrintamalla Vimma CC:n ja Ask Kaukon kanssa, ja kirsikkana kakun päällä tapaaminen Kauppakamarin Naisjohtajien mentorointiohjelmaan 2012-2013 osallistuneiden kanssa St. Georgessa.

PS 5. Perjantaina sain myös kutsun Myyntipelin tuomaristoon valitsemaan Suomen innovatiivisinta myyntiorganisaatiota

Kun kulkee, niin kulkee

Positiivisuus ruokkii positiivisuutta. Viime viikkoina olen siteerannut muutamaankin otteeseen hallituskaveriani Mika Sulinia, jonka lempisanontoja on ”kun kulkee, niin kulkee”. Se siis tarkoittaa sitä, että silloin kun kulkee kannattaa antaa mennä ja nauttia matkasta. Niin olen päättänyt tehdä. Näissä tunnelmissa kohti uutta viikkoa ja uusia seikkailuja.

PS 6. Työntäyteisen viikon jälkeen oli kiva orientoitua viikonlopun viettoon. Hyvää ruokaa, laatuaikaa perheen kanssa ja Bohemian Rhapsody – jota suosittelen lämpimästi kaikille Queen -faneille.

Uusimmat

blogit ja podit

Syökö budjetointi strategian aamupalaksi?

Syökö budjetointi strategian aamupalaksi?

Peter Druckerin viisaus "kulttuuri syö strategian aamupalaksi" on monelle tuttu. Kulttuurilla tarkoitamme väljästi tapaa toimia ja usein se heijastaa organisaation kykyä muuttua ja innovoida. Kulttuuri vaikuttaa moneen, mutta onko kuitenkin niin, että "rahalla saa ja...

Menestys on ihmisistä kiinni

Menestys on ihmisistä kiinni

Kuluneet viikot ovat olleet aikamoista haipakkaa: Olen mm. vetänyt yrittäjille ekosysteemikoulua, fasilitoinut keskustelua siitä, miten strategian ja johtamisen murros näkyy johtajan työssä ja ruokkinut keskustelua dataekosysteemeistä ja niiden merkityksestä. Olen...

Liikenne: Pertti Korhonen & Sauli Eloranta

Liikenne: Pertti Korhonen & Sauli Eloranta

Ecosysteemin rakentajat - Jakso 7 Miten maailma muuttuu kun liikenteestä tulee autonomista? Tai miten liikenne muuttuu? Raideliikenteen ja autoilun tulevaisuus? Sauli Eloranta, VTT Pertti Korhonen, Traficom Kuuntele Podit-palvelussa

Ekosysteemien Rakentajat Osa 7: Liikenne

Ekosysteemien Rakentajat Osa 7: Liikenne

Hiihtolomakausi on alkanut. Se tarkoittaa ruuhkia tieliikenteeseen, täysiä junia ja lentokoneita. Moni meistä tuskastuu: Omalla autolla liikkuessa ruuhkat ja onnettomuudet saavat hien pintaan. Samoin julkisilla kulkuneuvoilla liikuttaessa myöhästelevät junat ja lennot...