Voimaa + Naisia = Voimanaisia

1.7.2018

Muutama viikko sitten kirjoittelin muutoksesta ja sen johtamisesta ja sen yhteydessä mainitsin ”Terhi kesäkuntoon” -projektista, jonka aloitimme yhdessä yrittäjäystäväni Terhin kanssa maaliskuussa. Niin kuin kaikki parhaat jutut, tämäkin lähti liikkeelle puolivahingossa. Terhi ajatteli ääneen että ”pitäisi tehdä jotakin” ja seuraavaksi olimmekin sopineet tavoitteeksi treenata kaksi kertaa viikossa. Tulokset ovat olleet huikeita, ja mikä tärkeintä treeneissä on ollut hauskaa. Jopa siinä määrin, että eräänä maanantaiaamuna pohdimme, että ”olisi kiva, jos muillakin olisi näin kivaa”. Ryhdyimme tuumasta toimeen: Kutsuimme muita samanhenkisiä naisia treenaamaan kanssamme – ensimmäinen Naisjohtajien Voimala näki päivänvalon toukokuussa CrossFit 8000 tiloissa Kivenlahdessa.

Koskaan ei ole liian myöhäistä

”Terhi kesäkuntoon” projekti on osoittanut, että näennäisesti vähäisellä, eli kaksi kertaa viikossa tapahtuvalla voimaharjoittelulla on suuri merkitys. Se kasvattaa voimaa ja lihasmassaa ja tällä on siirtovaikutus, suorituskyky ja toimintakyky parantuvat. Voimaharjoittelun terveysvaikutukset ovat niin ikään moninaiset, positiivinen vaikutus veren rasva- ja sokeriarvoihin pienentää todistetusti esimerkiksi aikuistyypin diabeteksen puhkeamisriskiä. Tämän lisäksi voimaharjoittelu parantaa luuston mineraalitiheyttä ja sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa, tuki- ja liikuntaelimistön kuntoa sekä ehkäisee vammoilta ja helpottaa painonhallintaa.

Ei siis ihme, että Terhi on viime viikkoina saanut Cafe Peroban asiakkailta spontaania palautetta entisestään ryhdistyneestä ja piristyneestä olemuksestaan. Terhi on myös tunnustanut olevansa tukevasti koukussa, siinä missä treeneihin lähtö tuntui alussa velvollisuudelta, on se nyt laatuaikaa itselle. Koskaan ei siis ole liian myöhäistä: Voimaharjoittelun aloittaminen kannattaa iästä ja kuntotasosta riippumatta. Tulokset puhukoot puolestaan!

Mitä roolimallit edellä, sitä muut perässä

Naisjohtajien Voimalan tarkoituksena on siis levittää voimaharjoittelun ilosanomaa laajemmalle joukolle. Mikä siis olisikaan parempi kohderyhmä, kuin naiset, jotka jo sellaisenaan ovat roolimalleja monelle meistä. Lasikattoja rikkovat vahvat naisjohtajat elävät kuluttavaa elämää: Monelle matkustaminen, työn ja perheen yhteensovittaminen ja oman ajan ja sosiaalisten suhteiden hoito vaatii ponnistelua. Voimalassa oma aika ja verkostoituminen hoituvat samalla, kun hiki ja endorfiinit virtaavat. Yhteistreenien jälkeen on hetki aikaa palautua ja oppia uutta muilta verkoston jäseniltä.

Voimaharjoittelun sietämätön keveys

Toinen Naisjohtajien Voimala järjestettiin viime torstaina. Loistava sää mahdollisti ulkotreenit Vanhassa Kirkkopuistossa, ja sen jälkeen jatkoimme verkostoitumista Helsingin uusimmassa hyvinvointikeitaassa, Hotelli St. Georgen Spa:ssa, johon verkostomme perustajajäsen Laura Tarkka meidät ystävällisesti kutsui.

Tunnin treenien ohjelmassa oli mm. jalkakyykyn ja rinnallevedon tekniikan opettelua, kahvakuulan heilutusta ja burpeita. Eli lyhyesti sanottuna, harjoittelimme nopeutta, ketteryyttä, voimaa ja liikkuvuutta. Reipas meno sai ansaitusti ihailevia katseita ohikulkijoilta. Päätimme treenin leikkimieliseen köydenvetokisaan, jonka Lauran joukkue voitti. Nähtäväksi jää, miten revanssissa käy – se lienee pakosta osa ohjelmaa syksyn ensimmäisessä voimalassa elokuussa. Aurinkoinen sää ja hyvä seura saivat hymyn osallistujien huulille, vaikka lopun hikijumppa hiukan hengästyttikin. Tunti kului nopesti, varsinkin kun palkintona oli ansaittu spa -visiitti.

Kiitos St. George: Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki

Hotelli St. George on kokonaisuutena rakennettu asiakkaiden hyvinvointia silmällä pitäen. Luonnonläheinen väritys vihreine sävyineen on omiaan rauhoittamaan kiireisen matkailijan. Kuntosalin, ja huoneista löytyvien jumppaohjeiden suunnittelu on toteutettu yhdessä Hintsa Performancen kanssa ja sama rauhallinen linja jatkuu hotellin Spa:ssa. Treenin jälkeen me voipuneet voimailijat nautimme ansaitusta levosta höyrysaunan ja suomalaisen saunan lämmössä ja uima-altaassa. Onnittelimme Lauraa ja koko Kämpin tiimiä hyvin tehdystä työstä – St. Georgen hyvinvointikonsepti on meidän mielestämme kymmenen pisteen ja papukaijamerkin arvoinen.

Rauhallisessa ympäristössä oli myös mukava jakaa kokemuksia ja hyviä käytäntöjä hyvinvoinnin ylläpidosta kiireisen arjen keskellä. Kesäloman kynnyksellä pohdimme muutamia ”nanotapoja” joilla saisimme jokaiseen päivään mukaan pieniä tekoja. Jos kiinnostuit, lisää tietoa siitä, miten pieniä asioita muuttamalla voidaan saada suuria tuloksia löytyy nanohabits -sivustolta.

Voimala tulee taas elokuussa!

Kesä ja loma ovat mainioita mahdollisuuksia paitsi ladata akkuja, myös punnita elämää ja elintapoja. Heinäkuussa Voimala pitää taukoa, mutta elokuussa näemme jälleen. Päivää ei ole vielä laitettu kalenteriin, mutta todennäköisesti tähtäimessä on elokuun kolmas viikko. Voimala tulee siis taas elokuussa!

Uusimmat

blogit ja podit

Syökö budjetointi strategian aamupalaksi?

Syökö budjetointi strategian aamupalaksi?

Peter Druckerin viisaus "kulttuuri syö strategian aamupalaksi" on monelle tuttu. Kulttuurilla tarkoitamme väljästi tapaa toimia ja usein se heijastaa organisaation kykyä muuttua ja innovoida. Kulttuuri vaikuttaa moneen, mutta onko kuitenkin niin, että "rahalla saa ja...

Menestys on ihmisistä kiinni

Menestys on ihmisistä kiinni

Kuluneet viikot ovat olleet aikamoista haipakkaa: Olen mm. vetänyt yrittäjille ekosysteemikoulua, fasilitoinut keskustelua siitä, miten strategian ja johtamisen murros näkyy johtajan työssä ja ruokkinut keskustelua dataekosysteemeistä ja niiden merkityksestä. Olen...

Liikenne: Pertti Korhonen & Sauli Eloranta

Liikenne: Pertti Korhonen & Sauli Eloranta

Ecosysteemin rakentajat - Jakso 7 Miten maailma muuttuu kun liikenteestä tulee autonomista? Tai miten liikenne muuttuu? Raideliikenteen ja autoilun tulevaisuus? Sauli Eloranta, VTT Pertti Korhonen, Traficom Kuuntele Podit-palvelussa

Ekosysteemien Rakentajat Osa 7: Liikenne

Ekosysteemien Rakentajat Osa 7: Liikenne

Hiihtolomakausi on alkanut. Se tarkoittaa ruuhkia tieliikenteeseen, täysiä junia ja lentokoneita. Moni meistä tuskastuu: Omalla autolla liikkuessa ruuhkat ja onnettomuudet saavat hien pintaan. Samoin julkisilla kulkuneuvoilla liikuttaessa myöhästelevät junat ja lennot...