Huippuhetkiä ja Huippunaisia

12.3.2019

Terveisiä Singaporesta! Puuhakas alkuvuosi jatkui viime viikolla matkalla Innovation House Singaporen avajaisiin, joissa minulla oli ilo ja kunnia olla mukana hallituksen jäsenen roolissa. Vaikka matka oli työmatka, tällä kertaa se tuntui erilaiselle. Matkaseuraksi lähti nimittäin 16-vuotias tyttäreni Linda, jonka silmin Singapore näytti erilaiselle. Siinä missä ”edellisessä elämässäni” työmatkat olivat täynnä tapaamisia ja edustamista aamusta iltaa, tällä kertaa agendalla oli myös tyhjää aikaa, jonka ohjelmoinnista Linda otti vastuun. Innostus tarttui minuunkin, ja tunnelma oli korkealla jo lentokentällä Helsingissä.

Huippunaisia

Singaporeen päästyämme olimme ihan täpinöissämme. Ja niin oli koko paikalla oleva tiimikin. Eikä ihme, sillä Innovation House Finlandin tarinan takana on kovaa työtä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Avajaisissa puhuneen Suomen Singaporen suurlähettiläs Paula Parviaisen sanoin, perustajat Petra Erätuli-Kola ja Katja Aalto ovat malliesimerkkejä suomalaisista naisista, joilta ei sisua ja energiaa puutu.

”Takapiruna” menoa katseltuani, olen sitä mieltä, että Petra ja Katja edustavat uudenlaista työn tekemisen tapaa: He eivät mene läpi harmaan kiven väkisin, vaan laittavat kiven tanssimaan pois tieltä energiallaan ja valovoimaisuudellaan, toisiaan tukien. Se onkin Innovation House Finlandin menestysresepti: Haluamme luoda työympäristön, jossa ihminen ja hyvinvointi ovat keskiössä, jossa yrittäjästä pidetään huolta, ja jossa kaikki voittavat. Ei siis ihme, että avajaisten tunnelma oli lämmin ja kupliva, niin kuin perustajakaksikkokin. Avajaisten lisäksi juhlistimme myös kansainvälistä naistenpäivää. Perjantai oli siis ehdottomasti kevään huippuhetki.

Innovation Housen huipputiimin lisäksi elämässäni on tällä hetkellä huomattava määrä muitakin huippunaisia: Saga, Riitta, Milla, Erika, Laura, Terhi, Sanna, Ulla, Ulla, Saara, Laura, Kirsti, Satu, Pia, Annette, Laura, Riitta, Janna ja monet muut – on ilo ja kunnia tuntea teidät! Olette mahtavia roolimalleja tyttärilleni Ellalle, Karinille ja Lindalle.

Yhdessä enemmän

Innovation House Singaporen avaaminen ei olisi ollut mahdollista ilman luotettavaa paikallista kumppania. Juttelin avajaisissa pitkään Eight Mercatus Capitalin perustajan Mr. Ravin ja koko paikallisen tiimin kanssa. Oli uskomattoman mielenkiintoista kuulla, miten ihmisoikeusjuristista on vuosien mittaan tullut yrittäjä ja start-up inkubaattori, jonka tavoitteena on auttaa nuoria ihmisiä toteuttamaan unelmiaan ja menestymään. Päästäkseen Mr. Ravin siipien suojaan perusasioiden pitää kuitenkin olla kunnossa: On oltava halukas ja kyvykäs unelmoimaan, mutta myös tekemään kovasti töitä unelmien toteuttamisen eteen. Visio ja idea eivät ole minkään arvoisia ilman halua tehdä kovasti työtä ja kykyä energisoida muita ihmisiä tekemään parhaansa.

Jaan 100% Mr. Ravin näkemyksen. Harva meistä, yksilö tai yritys, menestyy yksin. Yhdessä menestyminen on yhteisen vision jakamista, mutta vielä enemmän yhdessä tekemistä. Harvassa ovat myös ne tarinat joissa elämä on pelkkää ruusuilla tanssimista. Uskonkin, että kun vaikeudet voitetaan yhdessä, on huippuhetkien tunnelma vertaansa vailla. Yhdessä saamme aikaan enemmän!

Loistofiilis

Perjantain avajaiset olivat matkan virallinen osuus. Epävirallinen osuus alkoi lauantaina pitkällä lounaalla, jonka kuluessa Innovation House Finlandin hallituksen puheenjohtaja Mika Sulin innostui muistelemaan huippuhetkiä vuosien varrella. Entisenä kiekkoilijana ja urheilujohtajana Mika muisteli mm. Suomen MM-kultaa, ja totesi ”Tunnelma on nyt samanlainen kuin silloin. V*tuttaa kun mikään ei V*tuta.” Ja juuri sellaiselta lauantai-iltapäivä tuntui. Pehmeän lämmin ilma ja aurinko. Loistavaa ruokaa kera hyvä viinin ja seuran. Päällimmäisenä onnistumisen tunne ja usko tulevaisuuteen. Ihan loistava fiilis siis!

Työ ja huvi

Huolimatta siitä, että Singporen matka oli työmatka, ehdimme Lindan kanssa myös tutustua kaupunkiin. Gardens by The Bay, Marina Bay Sands, Little India, Sentosan saari ja tietysti Orchad Road olivat elämyksiä, paitsi Lindalle joka oli Singaporessa ensimmäistä kertaa myös minulle, jonka tutustuminen kaupunkiin on ollut tiukasti akselilla lentokenttä-hotelli-toimisto. Seuraavaan kertaan siis!

Uusimmat

blogit ja podit

Syökö budjetointi strategian aamupalaksi?

Syökö budjetointi strategian aamupalaksi?

Peter Druckerin viisaus "kulttuuri syö strategian aamupalaksi" on monelle tuttu. Kulttuurilla tarkoitamme väljästi tapaa toimia ja usein se heijastaa organisaation kykyä muuttua ja innovoida. Kulttuuri vaikuttaa moneen, mutta onko kuitenkin niin, että "rahalla saa ja...

Menestys on ihmisistä kiinni

Menestys on ihmisistä kiinni

Kuluneet viikot ovat olleet aikamoista haipakkaa: Olen mm. vetänyt yrittäjille ekosysteemikoulua, fasilitoinut keskustelua siitä, miten strategian ja johtamisen murros näkyy johtajan työssä ja ruokkinut keskustelua dataekosysteemeistä ja niiden merkityksestä. Olen...

Liikenne: Pertti Korhonen & Sauli Eloranta

Liikenne: Pertti Korhonen & Sauli Eloranta

Ecosysteemin rakentajat - Jakso 7 Miten maailma muuttuu kun liikenteestä tulee autonomista? Tai miten liikenne muuttuu? Raideliikenteen ja autoilun tulevaisuus? Sauli Eloranta, VTT Pertti Korhonen, Traficom Kuuntele Podit-palvelussa

Ekosysteemien Rakentajat Osa 7: Liikenne

Ekosysteemien Rakentajat Osa 7: Liikenne

Hiihtolomakausi on alkanut. Se tarkoittaa ruuhkia tieliikenteeseen, täysiä junia ja lentokoneita. Moni meistä tuskastuu: Omalla autolla liikkuessa ruuhkat ja onnettomuudet saavat hien pintaan. Samoin julkisilla kulkuneuvoilla liikuttaessa myöhästelevät junat ja lennot...