Työtä ja huvia

Pääsiäinen alkoi loistosäässä. Aurinko paistoi ja ilma oli keväisen lämmin, kun hyppäsimme tyttäreni Lindan kanssa autoon ja suuntasimme keulan kohti Suomen etelää. Matkaseurana meillä olivat havannankoirat Pablo ja Diego, ja samoin kuin mekin ne olivat silminnähden innostuneita pääsemään matkaan.

Matka sujui mukavasti, ja pakollinen pysähtyminen Karjaalla kuului asiaan. Hankoon kun ei kerta kaikkiaan voi ajaa ilman ABC:ltä ostettua jätskiä. Perille päästyämme nautimme tunnelmasta: Viileä ilta, rauhallinen kaupunki, joka vasta heräilee talviunilta. Juuri se mitä tarvitsimme: Rauhoittumista ja mahdollisuutta keskittyä meille tärkeisiin asioihin.

Keskittyminen kannattaa

Tärkeiden asioiden lista oli Lindalla ja minulla samankaltainen. Molempien agendalla oli töitä ja rentoutumista sopivassa suhteessa. Eli toisin sanoen keskittymistä olennaiseen. Lindan suunnitelmiin kuului lukeminen – ja analyysin teko aiheena Jane Austenin ylpeys ja ennakkoluulo. Minulla oli työn alla tutkimussuunnitelma ja ensi viikon työpajan valmistelu.

Vaikka lomapäivien vietto työn touhussa ei välttämättä kuulosta kivalle, se oli sitä. Aamulenkin jälkeen aloitin työt heti kun tutkimuskumppanini Ulla saapui – kävimme läpi suunnitellun työpajan tavoitteet ja agendan, ja jaoimme työt. Teimme töitä iltakuuteen, sen jälkeen joogasimme, laitoimme ruokaa ja juttelimme. Aamulla jatkoimme muutaman tunnin, jätimme kokonaisuuden hautumaan ja lähdimme ulkoilemaan.

Työtä ja huvia sopivassa suhteessa

Kokonaisuuden ”hauduttelu” tarkoitti minulle ”humputtelua” Lindan kanssa. Eli suomeksi kaupungilla kävelyä, kauppojen katsomista ja lounasta tai kahvia sen lomassa. Kevään tulo näkyi jo Hangon katukuvassa. Ihmisiä oli liikkeellä nauttimassa auringosta ja tapaamassa tuttuja.

Humputtelun loppuhuipennukseksi suuntasimme lounaalle. Tapasimme Ullan Cafe Cafferie:ssa. Koska ilma oli lämmin, jäimme istumaan terassille. Nautimme ruuasta ja auringosta, ja palasimme sitten töiden pariin. Lounaan jälkeen palasimme sorvin ääreen ja viimeistelimme kokonaisuuden. Keskittyminen kannatti – uskon, että lopputulos on erinomainen. Lopuksi teimme vielä tutkimussuunnitelmankin valmiiksi.

Yhdessä enemmän

Kun Ulla suuntasi kohti Helsinkiä, me jatkoimme Lindan kanssa lukemista. Löysin kaapista joskus aikaa sitten ostamani Flow -lehden. Kuinka ollakaan siinä oli artikkeli luovista työpareista ja siitä, miten parhaimmillaan 1+1=3. Mietin lukemaani, ja peilasin sitä perjantain ja lauantain työskentelyymme. Ja tulin siihen tulokseen, että olemme Ullan kanssa oivallinen työpari. Olemme molemmat tavoitteellisia ja tykkäämme tehdä töitä yhdessä ja erikseen. Täydennämme toisiamme. Siinä missä minä olen intuitiivinen, Ulla on huomattavasti tarkempi. Ullalla on myös loistava ominaisuus: Hän kysyy sopivan ”hankalia kysymyksiä” jotka ruokkivat ajatteluani.

Työpaja tuli siis valmiiksi. Tällä viikolla nähdään tuliko siitä hyvä. Mutta jos perjantain ja lauantain fiilis pitää paikkansa, niin varmasti tuli! Pääsiäisen ohjelmaan kuului siis juuri sopivasti työtä ja huvia, kyllä tällä jaksaa ensi viikkoon.

PS. Artikkelikuvassa sielunmaisemani. Rannalla juokseminen on ihan parasta. Varsinkin aamuauringossa juokseminen.