Tohtori mokailee

Viime viikolla huomasin sen, että vaikka kuinka yrittäisi ei aina voi onnistua. Kävi nimittäin niin, että samalla viikolla onnistuin olemaan väärässä paikassa oikeaan aikaan, tuplabookkaamaan itseni, missaamaan hallituksen kokouksen migreenin takia ja nukkumaan pommiin. Muuten viikko sujui kuitenkin mallikkaasti ja sen kruunasi loistava viikonloppu Hangossa.

Uutta viikkoa suunnitellessani tuumin kuitenkin, että peiliin kannattaa katsoa aina silloin tällöin. Ja tunnistaa se, että aina kaikki ei mene putkeen. Vaikka kuinka yrittäisi. Ensi viikolla siis lupaan olla ajoissa ja ajan tasalla.

Väärässä paikassa oikeaan aikaan

Edellisviikolla tein itseanalyysin ja kävin kehityskeskustelun itseni kanssa. Se oli valmistelua tätä viikkoa varten, sillä suunnitelman toteutumisen varmistamiseksi pyysin arvostamaani entistä kollegaa mentorikseni. Tapaamisaika oli kalenterissani, ja pääsin aamutreenien jälkeen matkaan hyvissä ajoin. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Luotamme ehkä liikaakin siihen, että netistä löytämämme informaatio on oikein. Näin kävi minullekin kun merkkasin tapaamista kalenteriin. Luotin siihen, että Googlen ehdottama osoite on oikein. Ei ollut. Mutta sen huomasin vasta kun olin kohteessa. Onneksi oikea osoite oli vain parin korttelin päässä uudesta paikasta ja sijainti selvisi soittamalla. Ja minäkin selvisin kohteeseen vain 8 minuuttia myöhässä. Myöhästymisestä huolimatta mentorointitapaaminen oli loistava, ja nyt minulla on paitsi suunnitelma myös ihminen jolle olen sen kertonut!

Tohtorin oppi: Kannattaa tarkastaa osoite ja kyseenalaistaa Google. Ja kun huomaa olevansa väärässä paikassa, niin korjata suunta välittömästi. Eikä kannata jäädä murehtimaan erheitä vaan pyytää anteeksi ja jatkaa eteenpäin – tekevälle sattuu!

Tuplabookkaus

Alkukesästä sain pyynnön mennä puhumaan SAP:n asiakastilaisuuteen. Kiitin kunniasta ja laitoin päivämäärän kalenteriin – päivää todellista aikaisemmaksi. Tällä viikolla putosin siis melkein tuolilta, kun tajusin erheeni. Otin siis puhelimen kauniiseen käteen ja soitin järjestäjälle. Sen jälkeen harmistustani ei helpottanut yhtään se, että tilaisuuteen on jo ilmoittautunut yli 100 ihmistä.

Jälleen pyytelin anteeksi, ja hommasin innovaatiotohtorille sijaisen. Ja hyvän sellaisen löysinkin. Yhdessä Spinversen Laura Koposen kanssa jaamme intohimon innovaatioon ja uskomme suomalaisten yritysten kykyyn kilpailla globaaleilla markkinoilla. Tiedossa siis loistava esitys ja herättelyä siihen mitä innovatiivisuus vaatii. Ja uusi innovaatiotohtorin inkarnaatio, sillä Laura on luonnollisesti myös väitellyt!

Tohtorin oppi: Kun hätä on suurin, on apu yleensä lähellä. Ystävät ja kollegat ovat valmiita auttamaan jos kauniisti pyytää! Ja yhteistyön hedelmänä syntyy varmasti yksin tehtyä parempi lopputulos!

Voihan migreeni

Minulla on migreenitaipumus, mutta onneksi se ei vaivaa kovinkaan usein. Tyypillisesti migreenikohtaukset liittyvät stressin laukeamiseen, ja ehkäpä kesäloman jälkeinen rentous teki tehtävänsä. No, samapa tuo, mutta viime viikolla huomasin myös sen, että yrittäjänä olen hyvinkin haavoittuvainen. Jos en ole työkykyinen kukaan ei tee minun töitäni. Migreenin seurauksena jouduin lähtemään kesken kaiken kotiin iltapäiväseminaarista ja missasin Innovation House Finlandin hallituksen kokouksen. Ja seuraavana päivä meni sekin ”dagen efter” -tunnelmissa.

Tohtorin oppi: Tunnista oireet hyvissä ajoin ja ilmoita kaikille osapuolille ennen kuin on liian myöhäistä. Sijaisen hommaminen kun ei aina onnistu. Riskienhallinnan näkökulmasta kannattaa myös huolehtia riittävästä vakuutusturvasta, joka antaa turvaa pidemmän sairauden varalle.

Kannattaa nukkua pommiin?

Työviikko huipentui painonnostokauden avaukseen Tempaus Areenalla. Aamuherätys ei perjantaina kuitenkaan luvannut hyvää. Olin nimittäin migreenin jälkimainigeissa unohtanut laittaa herätyskellon herättämään. Heräsin siis klo 6:54, eli kuusi minuuttia ennen treenien alkua. Laitoin siis valmentajalleni Masalle viestin, että olen tulossa, mutta tässä menee hetki. Pukeuduin pikaisesti ja join kupin kahvia – ja suuntasin kohti Tempaus Areenaa, jonne saavuin reilut 45 minuuttia myöhässä. Kausi tuli kuitenkin avattua, ja sen jälkeen onnistuin jopa olemaan ajoissa päivän muissa tapaamisissa. Ja iltapäivällä pääsin Hankoon suunnitellusti viettämään ansaittua viikonloppua.

Tohtorin oppi: Nukuin pommiin, mutta samalla tein ”nukkumisenkan” eli toisin sanoen Oura antoi nukutusta yöstä tähänastisesti parhaat pisteet eli kokonaista 96/100. Nukkuminen siis kannattaa.

Uuteen viikkoon

Viime viikko oli siis täynnä erilaisia sattumuksia. Mutta uskon ja toivon, että en ole maailman ainoa ihminen, jolle sattuu ja tapahtuu. Ensi viikkoon valmistautuessani olen nöyrin mielin, pyrin oppimaan erheistäni, ja valmistautumaan paremmin. Erehtyminen on toki inhimillistä, mutta viime viikolla sattumuksia oli hiukan liikaa!